Vi byter fjärrstyrningsprogram – Rustdeck vårt val

Ibland kan man inte komma till oss med sin dator för att få utbildning eller support. Då kan man sitta kvar hemma och använda ett fjärrstyrningsprogram som kopplar ihop vår dator med din dator tillfälligt. Det du se på din skärm kommer även upp på vår skärm och vi kan styra datormusen och utbilda eller ge support direkt på din dator.

För att detta skall fungera krävs en programvara som du laddar ner till din dator. När du öppnar detta program så slumpas två koder ut. Dessa koder läser du upp i telefon. Koderna ändras så ingen kan koppla upp sig mot din dator så fort utbildningen/support är klar och vi har kopplat ner.

Vi har tidigare använt oss av ett program som heter Teamviwer. Ett känt program men som även kostar för oss som ge utbildningar och support. Det är gratis för dig att ladda ner men kostar för den som vill fjärrstyra dig, dvs oss.

Av den anledningen har vi valt att byta ut Teamviwer mot RustDesk som är ett gratisalternativ och som vi redan kört mot många kunder. Lika enkelt för dig som innan men billigare för oss vilket ger billigare priser för dig som kund.

Nedan se du de två koder som slumpats fram. Först ID och sedan är det ett öga efter stjärnorna som du trycker på för att se kod nummer två.