Ta bättre bilder Sensus 5 av 5 hösten 2021

Sista träffen med gänget. En fin förmiddag ute på Svensknabben där vi fick öva på mycket, men inte allt, som vi lärt oss under hösten. Även om regnet hängde i luften på slutet och batteriet tog slut för en av er så löste vi det hela och jag hann med alla övningar som jag tänkt ut på förhand.

En del brukar undra hur länge noteringarna och bildspelen från fotokursen finns kvar på hemsidan. Rätt länge är mitt svar. Brukar inte radera i onödan utan vill ni läsa igen om 2 veckor eller 12 månader så finns de där.

Nästa steg? Låt er nya kunskap flyta in i er och lägg inte kameran åt sidan. Det gäller att testa, vara kreativ och försöka ta ett steg av allt nytt i taget. Sedan ta man en ny inställning eller kompositionsregel och addera. Till slut sitter det i muskelminnet. Komposititionsreglerna är inte heliga utan mer hjälp än regler. Nyttja de ni tycker fungera bäst.

Även om kursen nu är slut så vet ni vad jag finns om ni har några frågetecken. Bara att skicka in era frågor och funderingar.

Tips: Prenumerera på nyheterna här på fotokurskalmar.se via epost. När något nytt händer. Som en fotokurs eller ett fototips så plingar det till i brevlådan…

Här är övningsuppgifterna från träff 5