Ta bättre bilder Sensus 3 av 5

Tredje kvällen och alla hänger i. Kul. Tempot är högt och ni få springa runt och testa mest hela tiden. Kvällen ägnades mest åt att fotografera människor. Med tanke på att det är sent när detta skrivs skall jag hålla det kort och i punktform.

  • Bäst ansiktsform få man om man håller sig runt 75-105 mm. Mindre ger större ansikten, mer millimeter ger mindre ansikten och rekoomenderas.
  • Ögonen ca 1/3 från toppen ger pyramid och är snyggt. Alltid stående bilder .
  • Tänk på bakgrunden. Suddas ut eller inte. Styr med F-tal. Ren snygg bakgrund .Bra om motivet är en bit från bakgrunden för att sudda ut och minska skuggor från blixt. Fokusera med mittpunkt mot ögonen, komponera om så att ögonen inte är i mitten av bilden
  • Vi sänkte blixtstyrkan på den inbyggda blixten för att få mer naturligt ljus och mindre blänk
  • Vi gick även igenom en hel del kompositionsregler. En del är roliga men svåra, som kontrast. Inramning kan de flesta klarar enkelt. Stäng en eller flera sidor helt. Regeln om tre är bra och gör att inte allt kommer med i bild. Lättare att titta på bilden. Håll ihop de tre på bilden så inte en är en bit ifrån.

    Nu har vi en kväll kvar inomhus. Sedan skall vi ta sista passet ute för att träna hela tiden. Vi bestämmer tid kväll 4. Mitt förslag till tid är lördagen den 30e oktober 11-13 och platsen Svensknabben.

    Bildspelet från kväll 3 hittar du här