Systemkamera kickstart och höstens sista fotokurser

 

Testade ett nytt upplägg idag. I stället för att ha en fotokurs uppdelat under flera tillfällen körde vi ett längre pass. 11.00 till 15.00 men en gemensam matpaus mitt i. Ett upplägg som passar en del bättre än att dela upp en fotokurs. Som deltagaren från Vimmerby i norra Kalmar län som tog bilen 2 timmar ner till Kalmar för att delta.

På dagens kurs var eleverna på samma startnivå. Det är det bästa för mig som fotolärare. Deras kameror är nu lördag kväll bättre inställda och de har fått kunskaper om hur skärpan sätts för stillastående och rörliga motiv, hur man få suddig eller skarp bakgrund bakom huvudmotivet, varför man inte bör använda autoläget och hur man tar bättre bilder med självutlösare och multibild. Detta och mycket annat hann vi gå igenom. I fotokursen ingår det även 1 timma privat coachning/genomgång på annan tid. Så det blir spännande att träffa deltagarna igen. Nästa gruppkurs i Systemkamera kommer i januari 2018.

Höstens sista fotokurser är nu spikade. Sedan tidigare hade datumet för Bildmanipulering i Photoshop lagts ut. Idag blev det också klart med datum för genomgången av nyheterna i Adobe Lightroom 7/CC/Classic och den nya fotokurser. Fotokurs 15 fotomotiv och hur de fotograferas. En fotokurs där du få recept på ett visst fotomotiv. Återkommer med mer info längre fram.

Efter de tre olika fotokurserna i november blir det ett uppehåll med gruppkurser under december. Givetvis gå det bra att boka privatkurser under hela resterande 2017.