Lightroom och backuphjälp

Lightroomkurs

Privatkurs i Lightroom och backuphjälp

Lördag förmiddag. En del kanske fortfarande sover och en del börjat vakna. Då kör vi en privatkurs mellan 10-12. L från Öland har kört fast med en del funktioner i Adobe Lightroom men vill även lära sig det nya som kommit i senare versioner. Samtidigt behöver backup programmet uppdateras till den senaste versionen. Två timmar bokades in för att komma vidare i sin bildredigering.

Även om det är trevligt att bildredigera i Lightroom och man kanske inte har en deadline för bildleveranser finns det alltid lite att trimma i arbetsrutinerna. En av dessa optimeringarna är när man letar efter bilder i katalogen. Här finns det en del att göra. Både under inställningsmenyn men även sorteringsordningen för minibilderna. En annan bra sak att känna till är LR olika kortkommandon. Bra bokstavskombinationer som hjälper dig i arbetet utan att behöva använda datormusen i onödan. Mycket bildredigering kan man halva redigeringstiden för genom att automatiskt fixa till upprätning av bild, lägga på skärpar och objektivkorrigeringar. Låt tiden du lägger på bildredigering vara på den kreativa sidan. Det var något som vi ägnade en stor del av dagens kurs på. Att kunna fixa till för ljusa gräsmattor eller mer blått i himmeln.

Alla behöver någon form av datorbackup. Det är inte frågan om en hårddisk kraschar utan när. Molnbackup är en variant och det är den som L hade valt. Det gäller att man uppdatera datorns backupklient till den senaste versionen. Detta passade vi på att göra innan kursen var slut.

2 timmar och 350 kr överförda via Swish senare så lämnar L det svala utbildningsrummet. När kommer du men din lista med frågor som du vill ha genomgångna? En perfekt aktivitet en mulen höstdag när regnet tyvärr inte är allt för ovanligt.