Fototipset – När bilder saknas i Lightroom Classic

Fortsätter med mina fototips i videoform. Tips på sådant jag lär ut under mina fotokurser och som jag få frågan om under den fotosupport som jag ger. Korta, nåja oftast under 15 min, som i bild och ljud visar en fråga eller ett problem och vilken lösning som finns. Som den vad utropstecknet betyder i Lightroom Classic. Den som dyker upp när Lightroom Classic inte kan hitta en tidigare importerad bild på det ställe (mapp på hårddisk) som den fanns på vid importtillfället. Kanske har man bytt hårddiskbokstav eller namn eller flyttat katalogen.

Genom att låta Lightroom Classic visa vilka bilder som saknas kan man börja arbeta med att koppla om bilderna till dess nya plats.

Till inspelningen av denna video kom den nya webbkameran till bruk. Förhoppningsvis lite bättre upplösning än den tidigare.

Intresserad av en privatkurs på plats i våra lokaler eller online i Adobe Lightroom? Hör av dig.