Fotolördag hos Fotokurskalmar.se

Att träffa gamla elever är något som alltid tillför energi. Så många fotointresserade man träffat och för en del är fotografering den stora hobbyn och något som innebär att man träffar nya människor och utvecklas som fotograf, och människa. Något som många vittnade om när Fotokurskalmar.se bjöd in gamla elever samt andra fotointresserade till en träff i våra lokaler.

Syftet med träffen var inte att gå en utbildning utan å höra av andra fotografer vilka de är och vad de fotograferar. Alla har olika inriktningar och syfte med sin hobby. Riktigt kul att träffa alla och det kommer att bli fler träffar under 2019. När värmen kommer planeras det redan för en utomhusaktivitet.

Under träffen hade jag en 360 kamera placerad på bordet. Den tar bilder med två linser och sätter ihop dessa i kameran till en bild som du kan rotera runt i. Svep med finger eller mus för att se den vinkel (eller person) du vill se mer av. Allt är med, även tak och golv. Här är en bild som togs:

https://fototjansterkalmar.myqnapcloud.com:8888/photo/share/?sid=t5Ys2S

Den kan även tar video i 360 grader och även här kommer ingen undan utan alla är med:

https://fototjansterkalmar.myqnapcloud.com:8888/photo/share/?sid=VPHfur

https://fototjansterkalmar.myqnapcloud.com:8888/photo/share/?sid=7j0TnG

Bilden ovan var en gåva från härliga Anna och Gunilla S. Stort tack tjejer! När man läser kortet blir man väldigt rörd.

Några av er hamnade även framför kameran på slutet i den portabla studion. Den som vill ha sin bild skickad till sig e-posta mig på [email protected] så kommer bilden tillbaka. Några blundade lite så hade vi tagit fler bilder så hade det blivit ännu bättre. Så här blev den som Fredrik tog på mig (oredigerad). Med kort skärpedjup/F-tal, i detta fall F1.8 kan man sudda ut bakgrunden:

Till sist ett stort tack för att ni delade med er av era bilder. Riktigt bra allesammans. När ni gått fick varje bild ett nummer. Sedan slumpades ett nummer ut och vinnaren av en valfri A3 förstoring (med egen bild) blev Ia med sin semsterbild. De små bilder som skickades runt kommr att sättas i ramar och visas upp i köket där vi satt. Vill någon ha sin bild, eller inte vill visa sin bild, hör av dig.

Grattis Ia!!

Fredrik M hade med sig sitt nya 40 mm pannkaksobjektiv med F2.8. Inköpt på Tradera för under en tusenlapp. Visst tog den riktigt bra bilder. Tack för delningen Fredrik.